keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Ihme menoa



Moni koulun opettajista ja vanhemmista on kertonut, kuinka muualla kaupungissa on kummasteltu meidän koulun Iltamia. ”Ai vanhemmat ja opet juhlii yhdessä??” on äimistelty ja päätä päälle pudisteltu, puoliksi oudoksuen, puoliksi hieman kateellisina. ”Pitäisiköhän meidänkin..

Iltamia on useamman vuoden jo vietetty ja ilman varsinaista päämäärää, mutta alkuperään kyllä liittyy agenda.  Alussa oli tunne siitä, että vanhemmat, opettajat ja koulun henkilökunta eivät ehdi tutustua, kun arjessa on läsnä yleensä joku ongelma ja sen ratkaisu. Jos tuntisimme toisiamme yhtään paremmin, olisi kaikki keskustelu ja kommunikointi vaivattomampaa, ja kaupan päälle vielä muistaisi, mikä naama liittyy mihinkin nimeen.

Iltamien tarkoitus ei tästä ole muuttunut, koska me koulun kaikki aikuiset vaihdumme tiuhaan. Koulupolkukin on meillä hieman hajanaisempi ja luokat menevät usein uusiksi kahden vuoden välein. Iltamissa voivat vanhemmat tavata toisiaan, vaikka lapset olisivatkin jo toisilla luokilla, ja opettajien on helpompi pysyä kärryillä vanhemmista, kun muistaa että ”Onnin äiti järjestää kyläjuhlia” ja ”Akselin isällä on fillarikorjaamo”.

Tärkeintä Iltamissa on se, ettei se ole työtä eikä kasvatusta. Iltamissa puheet lasten arjesta voidaan heittää nurkkaan ja paneutua pohtimaan viinilasillisen ääreen kysymyksiä siitä, onko klassinen rokki parempaa kuin kasarihevi ja uiminen tehokkaampaa kuin sauvakävely. Illan aikana syödään, tanssitaan ja pelataan tietokilpailu, jonka voitosta käydään suorastaan veristä kamppailua.

Tänä vuonna tuuletimme konseptia ja poistimme lämpimän ruuan. Apua! Älkää silti peljästykö, panemme pöydän notkumaan muita herkkuja. Booliakin löytyy, mutta omia seurustelujuomia saa käyttää edelleen.

TERVETULOA! Perjantaina 5.4. klo 19-23 Untamon juhlasalissa. Liput 5 euroa ovelta!

Lämpimin terveisin,
Aino Halonen, puheenjohtaja
Käpylän peruskoulun vanhempainyhdistys
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti